Kaj je Bancor?

Bancor je ena od najbolj znanih decentraliziranih kripto borz. Uradni »launch« decentralizirane platforme je bil Junija 2017. Bancor je eden najbolj znanih ICO (Initial Coin Offering) projektov, saj so v množični prodaji in predprodajah zbrali približno za 153 milijonov ameriških dolarjev Ethereuma (ETH). Ta denar so zbrali v samo treh urah. Torej je Bancor decentralizirana kripto borza, ki omogoča posameznikom ne samo menjavo kriptovalut in fiat denarja ampak tudi zagon posameznih novih kriptovalut.

Vdor v decentralizirano borzo Bancor.

9.7.2018 je prišlo do hekerskega vdora v denarnico/e na kripto borzi Bancor. Nepridipravi so ukradli 24.984 Ethereum kripto kovancev (Približno 12,5 milijonov ameriških dolarjev), 3200000 BNT (BNT-Bancor žetonov, vrednih okoli 10 milijonov dolarjev) in 229356645 NPXS žetonov (vrednih okoli 1 mio USD). Skupno so »hekerji« ukradli kriptovalute v protivrednosti 23,5 milijonov ameriških dolarjev.

Bancor je na socialnem omrežju Twitter potrdil, da je prišlo do vdora v njihovo borzo. Nemudoma so sporočili, da so ukradene BNT žetone zamrznili (že v samem dokumentu predstavitve projekta »Whitepaper« so zapisali, da bodo njihovi žetoni imeli lastnost zamrznitve ravno zaradi takšnih situacij).
Ekipa Bancor je sporočila, da je na dan vdora nekdo uporabljal denarnico za posodobitev nekaj pametnih pogodb. V trenutku so kripto borzo zaprli(zamrznili) so vse transakcije, ko so zaznali vdor. Kmalu zatem so sporočili, da bo borza zopet »online« v roku 24ur. Zapisali so tudi, da naj bi bile vse denarnice uporabnikov varne.

Vdor je vzpodbudil kar nekaj vprašanj, saj so se posamezniki takoj pričeli spraševati, če je Bancor res decentralizirana borza. Predvsem pa na kakšni nizki ravni je nivo varnosti.

Pridruži se Cryptoworld.si na Twitterju in Facebooku.