Ogromno je napovedi in entuzijazma glede prihodnosti ter vrednosti Bitcoina. Čisto vsaka napoved seveda ne mora biti pravilna pa vendar so dandanes napovedi v svetu kriptovalut dokaj natančne.

Kriptosvet je nereguliran – po domače povedano wild west. Zakoni, logika, predvidevanja ne obstajajo…
FundStratov Global svetovalec Tom Lee zagotavlja, da bo vrednost Bitcoina v naslednjih petih letih poskočila na 25000 ameriških zelencev. Napovedi so dokaj realne glede na zgodovinsko vrednost Bitcoina v letu 2017.

Svetovni finančni svetovalci so se razdelili na dve skupini. Tisti pozitivni, ki trdijo, da je prihodnost Bitcoina zelo svetla in seveda tisti, ki se s tem ne strinjajo. Trenutno so v prednosti tisti, ki menijo, da je vrednost BTC ja zelo svetla saj, če pogledamo napovedi za letošnje leto je bila realizacija vrednosti zelo blizu. Seveda leto 2017 še ni naokoli in kar počakajmo kaj bo z vrednostjo konec letošnjega leta.

Do konca letošnjega leta lahko pričakujemo rast cene 1 Bitcoina na okoli 7500$.

Kot smo že omenili je Tom Lee (soustanovitelj FundStrat Global Advisors) mišljenja, da je prihodnost zelo svetla za »ata« kriptovalut. Ne navaja napovedi za leto 2018 vendar je prepričan, da bo vrednost BTC v prihodnjih petih letih zrasla na zavidljivih 25.000$.
Še vedno bi to pomenilo, da celotni »market cap« Bitcoina ostane pod 500 miljardami dolarjev, kar je še vedno mišja vrednost proti celotnem finančnem sektorju. Napovedi bazirajo na Metcalfejevem zakonu. Le ta je zelo popularen med finančnimi guruji. Če bo apliciran na vrednost Bitcoina pa bomo videli v prihodnosti.

Vir slike: cointelegraphBTC in ostale kriptovalute ne poznajo meja. Vodilna svetovna kriptovaluta je v devetih letih od »šale« prilezla na trenutni 100 miljardni »market cap«. Če povzamemo izgleda prihodnosti Bitcoina zelo svetla. Seveda pa nihče ne ve kaj bo z Bitcoinom čez 5, 10 ali 20 let.

Na zgornjem grafu levo vidimo “market cap”, ki je približno 100 Miljard $

Zato Vam priporočamo ‘modro’ dolgoročno investicijo v Bitcoin (seveda z denarjem, ki ga boste lahko pogrešili, če bo šel trend v obratno smer).