SportyCo, decentralizirani športni naložbeni ekosistem, plod slovenskega znanja, v teh dneh dosega nov mejnik. Od danes naprej namreč prek svoje spletne strani omogoča nadarjenim športnikom, da se potegujejo za finančna sredstva, potrebna za njihov športni razvoj in uspeh.


SportyCo je danes tudi uradno predstavil beta različico svoje platforme. Le-ta odslej omogoča športnikom, da prejemajo donacije svojih podpornikov in navijačev. Ob koncu marca bo sledil še drugi del platforme, ki bo omogočala malim vlagateljem, da v zameno za določen odstotek kasnejših prihodkov investirajo v nadarjene športnike. Torej – od danes donacije, od konca marca tudi investicije.

V svoji beta inkarnaciji so prvi dobili priložnost trije nadarjeni športniki iz različnih panog. Diego Silvio Franzot je 17-letni italijanski nogometaš, ki študira in trenira na akademiji IMG v Bradentonu na Floridi (ZDA), Gašper Kemperle je nadarjeni 17-letni alpski smučar, član Alpetourja iz Škofje Loke, Jaka Gorjan pa je 11-letni up vrhunskega motociklizma, doma iz Nove Gorice. Navedenim športnikom se bodo kmalu pridružili številni drugi, končna različica investicijske platforme z možnostjo sodelovanja prek ‘pametnih pogodb’ pa bo konec marca odprta za vse zainteresirane športnike.

Beta verzija platforme je nastala vsega tri mesece po uspešnem zaključku javne prodaje kriptožetonov, v kateri je bilo na voljo dobrih 70 milijonov žetonov SPF, podjetje pa je zbralo več kot 5 milijonov dolarjev. Projekt lažjega financiranja športne kariere v najbolj občutljivih obdobjih razvoja podpirajo številni športni zvezdniki od nogometašev Ronaldinha in Roberta Carlosa, do košarkarja Primoža Brezca, smučarskega skakalca Noriakija Kasaija in številnih drugih.

SportyCo sodeluje tudi z nekaterimi zvenečimi imeni iz sveta kriptovalut kot so Charlie Shrem, Phillip Nunn ali Robby Schwertner.

Več vsebin najdete na spletni strani SportyCo ali na našem Telegramu.