Podjetje za strukturiranje in izdelovanje blockchain infrastrukture, poznano kot Parity Technologies, je na konferenci Web3 Summit v Berlinu 23. oktobra javno zagnalo in prikazalo njihov najnovejši izdelek. Javnosti ga je razkril ustanovitelj podjetja Dr. Gavin Wood (prav tako soustanovitelj Ethereum blockchaina).
Podjetje Parity je bazirano v Združenem kraljestvu in ponuja raznovrstne blockchain rešitve.

Na konferenci v Berlinu je med svojim govorom javnosti zagnal demo verzijo tovrstnega blockchain omrežja. Program se imenuje Substrate in deluje kot okolje (framework) za izdelovanje in povezovanje različnih verig podatkovnih blokov. Če poenostavimo je Substrate orodje za pomoč pri namestitvi različnih blockchain verig. Program deluje na Parityjevem Polkadot protokolu. Protokol so označili, kot »para-chain« torej multi verigo, ki povezuje več manjših blockchainov.

Kot ste prebrali demo verzija programa je že ugledala luč sveta, beta verzija pa bo izšla ob koncu leta 2019.
Parity poudarja, da se Polkadot in Substrate dopolnjujeta, tako da si celoto lahko razložimo zelo enostavno. Substrate deluje kot programsko okolje v katerem je Polkadot, kot nekakšen mrežni dodatek.

Na konferenci v Berlinu je Wood povedal, da s Substrate projektom želijo blockchain približati širši množici in narediti implementacijo lastnega blockchain omrežja karseda enostavno. Poudaril je, da bo program ponujal razvijalcem maksimalno svobodo z minimalnim trudom. Substrate je osnovan tako, da bo odprt za marsikatere modifikacije in popolnoma prilagodljiv prihodnjemu tehnološkem razvoju.

Pridruži se Cryptoworld.si || Twitter || Facebook.