Šest šaljivih kriptokovancev

Rojstvo Bitcoina je spodbudilo razvoj raznovrstnih alt kriptokovancev. Med stotinami alt kovancev so nekateri zelo mamljivi za investicijo, prav tako imajo v ozadju močno podjetje oziroma tehnologijo, ki poganja kovanec. Le ti kovanci so na primer Ethereum, Ripple, Litecoin in Dash. Prav tako se med stotinami kovancev najde tudi nekaj povsem neverjetnih. Danes boste izvedeli katerim kovancem se strokovnjaki posmehujejo a vseeno nimajo slabe vrednosti.

Dogecoin

Eden najbolj znanih kovancev brez prave prihodnosti je Dogecoin. Dogecoin je »meme« kovanec narejen po znani pasmi z imenom Shiba Inu. Originalno je bil razvit iz samega norčevanja v kriptosvetu. Medtem, ko so se nekateri šalili na račun Dogecoina je kaj kmalu po izidu dosegel 130 milijonski »market cap«. Dogecoin je izumil Jackson Palmer, produktni vodja v podjetju Adobe in Billy Markus, programer pri podjetju IBM.

WhopperCoin

Pravkar sveže izumljeni Whopper kovanec je dokaz, kako hitro se po svetu širijo kriptovalute. Za kovancem trdno stoji podjetje (Ruski) Burger King, ki je želelo vstopiti v Blockchain ravno zaradi njihovih zvestih strank (pri nas podobno zbiranje točk zvestobe). Vsakič, ko stranka Burger Kinga za burger porabi en rupelj v zameno dobi en WhopperCoin. Ko kupec nabere 1700 Whopper kovancev jih lahko zamenja za en Burger.

PotCoin

PotCoin je za razvoj dejansko imel dokaj legitimen razlog. Pomagal naj bi industriji s kanabinoidi, saj so po svetu nekje legalni nekje ilegalni. Ideja je bila »facilitate« transakcije in plačila izdelkov iz kanabisa.

Unobtanium

[wp_ad_camp_1]

Slika iz filma Avatar

Privrženci filma Avatar se bodo spomnili imena, ki je bil večkrat uporabljen v filmu. Gre za zelo redko surovino, ki je zelo vredna. Identičen namen je bil v crypto svetu. Inovatorji Unobtaniuma so želeli, da bi bil to najredkejši kovanec v kripto svetu. Narejenih bi bilo samo 250000 (UNO). Rudarili se bodo kar naslednjih 300 let. Trenutni »market cap« znaša 11 milijonov dolarjev.

Coinye

Coinye je prava parodija. Celotno ime kovanca je Coinye West (znano kajne) poimenovan po znanem Kanye Westu. Kovanec so ukinili že leta 2014 zaradi število nepravilnosti.

Putin Coin

Svetovno znani Ruski predsednik Putin je bil inspiracija za izum kovanca z imenom Putin Coin. Na tržišču je od leta 2016 in dosegel je že neverjetnih 2,5 milijona dolarjev »market capa«.

Tako, da je kriptosvet res fenomenalen “wild west”, kjer poleg svetle prihodnosti na vas preži mnogo ‘scam’ alt kovancev in ICO’tov. Bodite previdni in se pred investiranjem izobrazite&informirajte!

Priporočene vsebine