Plačilna kriptovaluta katere tehnologija temelji na veriženju podatkovnih blokov je pridobila novo stranko. Podjetje MoneyGram bo v svoje storitve dodalo plačevanje s kriptovaluto Ripple. XRP bo omogočil znatno hitrejše internacionalne transakcije. Tako bo plačevanje občutno hitrejše. Vredno je omeniti, da se v sami sekundi lahko izvrši od 50000 do 70000 transakcij kriptovalute Ripple.CEO Rippla Brad Garlinghouse dodaja:

»Časovni problem transakcij ne prizadene samo bank namreč tudi podjetija, kot je MoneyGram. Ko je vaš prijatelj v finančni stiski vam pomaga podjetje MoneyGram, saj mu lahko pomagate in pošljete finančna sredstva, ki jih potrebuje. Prav kriptovaluta Ripple bo omogočila, da bo transakcija opravljena v treh sekundah ali manj. Stranke bodo tako lahko pošiljale denar tako hitro, kot pošiljajo SMS sporočila.«

Garlinghouse je izrabil par lastnosti Bitcoina, izboljšal in lansiral kriptovaluto Ripple.

Bomo že v letu 2018 priča mnogim sodelovanjem finančnih podjetij s kriptovaluto Ripple ? Kaj se bo v letu 2018 zgodilo z vrednostjo Rippla? Diskusija dobrodošla na našem Facebooku ali Twitterju.