Ripple (XRP) je eden izmed najbolj dragocenih startup podjetij kriptosvetu v Ameriki. Je posebej zasnovano plačilno sredstvo za bančne inštitucije in plačilne ponudnike, ki temelji na blockchain tehnologiji.

XRP omogoča hitrejše, cenejše in zanesljivejše čezmejna plačila

XRP bankam in ponudnikom plačil nudi zanesljiv vir likvidnosti na zahtevo za čezmejna plačila. Danes je potrebno 3-5 dni za pošiljanje denarja iz ene države v drugo prek banke, ki običajno vključuje visoke provizije. Druga možnost je, da podjetja vnaprej financirajo nostro račune v državi prejemnici, ki povezuje kapital. XRP je del rešitve, ki odpravlja vse te pomanjkljivosti, s povprečnim časom poravnave 4 sekunde, z nižjim delom stroškov. Z omogočanjem finančnim institucijam, da v realnem času pridobijo likvidnost na zahtevo, ne da bi morali plačati tuje transakcijske provizije ali predstojne nostro račune, jim bo XRP pomagal razširiti na nove trge, znižal stroške in zagotovil hitrejše poravnave plačil.

Po razširljivosti in hitrosti deluje veliko bolje kot Bitcoin

Bitcoin lahko obdeluje do sedem transakcij na sekundo. Primerjajte to s tradicionalno storitvijo plačil, kot je Visa, ki znaša povprečno 2.000 transakcij na sekundo in vidite, da Bitcoin nima prilagodljivosti za doseganje tipičnih zahtev strank. XRP Ledger obdeluje več kot 1.000 transakcij na sekundo in si prizadeva v prihodnosti ujeti in prehiteti Viso.

Zakaj XRP?

INSTANTNE TRANSKACIJE – Transakcije z uporabo XPR se izvršijo v 4 sekundah.

XRP JE RAZŠIRLJIV – Tehnologija omogoča obravnavo 50.000 transakcij na sekundo.

NIZKI STROŠKI – Stroški transakcije v povprečju znašajo 0.00042$.

ROBUSTEN – Odprtokodna koda z inženirji s polnim delovnim časom, ki skrbijo za razvoj in vzdrževanje Rippla

DECENTRALIZIRAN – Več kot 25 globalnih validatorjev, ki jih upravljajo institucije, kot so
MIT, Microsoft, AWS, Bahnhof in CGI.

Distribuirano omrežje Ripple temelji na odprtokodnih tehnologijah, ki jih lahko uporablja vsakdo. Tu so vadnice, reference, orodja, ki jih razvijalci lahko uporabijo za izdelavo rešitev okoli platforme odprtega vira.

https://ripple.com/