Sirin Labs projekt

SIRIN LABS je bil ustanovljen leta 2014 z vizijo, da razvije najvarnejši pametni telefon na svetu. Iz dneva v dan lahko beremo novice o vse več hekerskih vdorih v pametne telefone, računalnike, strežniške sisteme itd. Pri Sirin Labs imajo načrt razviti najbolj zaščiteno elektronsko in IT računalniško opremo na svetu.
Zaćeli so s pametnimi telefoni, zatem se bodo razširili na računalnike, operacijske sisteme in ostalo IT opremo. Leta 2016 so izdali prvi pametni telefon z imenom SOLARIN. Glavna funkcija pametnega telefona je zaščita z enkripcijo. Stane dobrih 16.000 ameriških zelencev. SOLARIN si lahko privošči le peščica entuzijastov, ki ima debelo denarnico.

Od ideje do realizacije

Decembra 2017 je Sirin Labs preko ICO (Initial Coin Offering) načina zbiranja zagonskih sredstev prejel157,8 milijonov dolarjev v kriptovalutah. Kar 110 milijonov so zbrali samo v 24 urah. Kot smo že omenili je prvi telefon z imenom SOLARIN že prisoten na specializiranih prodajnih policah. Nov produkt, ki so ga poimenovali Finney pa bo prodajalne police ugledal novembra 2018. Za pametni telefon boste odšteli približno 1000 USD (dobrih 850 Evrov).
Finney bo imel nameščen operacijski sistem SIRIN OS (bazira na operacijskem sistemu Android). Na OS bo nameščena »Cold storage« kripto denarnica (hladno hranjenje kripto sredstev), tečaji za zamenjavo kripto žetonov (TCS) ter multi-blockchain decentralizirane aplikacije (dApps). Telefon bodo izdelovali pri podjetju Foxconn Technology group na Tajvanu (podjetje že izdeluje telefone za Google, Apple, Cisco, Huawei in Amazon).

Nimrod May (direktor marketinga) je dejal, da bo Finney imel večplastno enkripcijsko zaščito, ki bo preprečila, da bi se uporabnik prijavil na zlonamerna omrežja ali Wifi-je. Pravi, da ima Sirin Labs namen v naslednjem letu odpreti lastne trgovine na Japonskem, v Združenih državah in Angliji.
Podjetje je z eno nogo že pri naslednjem projektu. Naslednja stvar, ki jo bodo razvili in ponudili množici, je osebni računalnik z decentraliziranim operacijskim sistemom, ki ga bo v ozadju poganjala tehnologija veriženja podatkovnih blokov (blockchain).

Sirin Labs želi svojo tehnologijo ponuditi ostalim proizvajalcem pametnih telefonov. Po neuradnih podatkih so Aprila 2018 pri podjetju Huawei iskali licenco za SIRIN OS (odprtokodni operacijski sistem, ki se ga da modificirati in bazira na tehnologiji blockchain).

Internetni brskalnik z vgrajeno denarnico za kriptovalute

Podjetje, ki je najbolj poznano po svojem spletnem brskalniku Opera, je ta teden naznanilo, da pripravlja integracijo denarnice za kriptovalute v njihov spletnim brskalnikom. Prva beta verzija bo najprej na voljo napravam, ki jih poganja operacijski sistem Android. Kriptovalute boste lahko hranili kar na svojem brskalniku.

Pridruži se Cryptoworld.si na Twitterju in Facebooku.