Neustavljiva rast Bitcoina

Kot že vemo, je v zadnjem času rast vrednosti Bitcoin-a zelo velika. Pomemben mejnik je bil dosežen že 17. Novembra, 2017, ko je vrednost le-tega presegla 8 tisoč ameriških dolarjev. Prav na ta dan, pa je ekipi razvijalcev spodletelo, ko so hoteli v samo trgovanje oziroma rudarjenje Bitcoina uvesti Segwit2x hard-fork, s čimer bi še povečali velikost bloka Bitcoina.

Ko je Bitcoin dosegel magično številko 8 tisoč ameriških dolarjev, je nato vse skupaj zastalo. Nekaj dni za tem, je vrednost Bitcoina nihala, nato pa se vrednost začela vztrajno večati in je 25. Novembra dosegla že 8700 ameriških dolarjev.

TUDI ETER IN DRUGE KRIPTOVALUTE DOSEGAJO NOVE NAJVEČJE VREDNSOTI

Poleg Bitcoina, tudi druge kriptovalute v zadnjem času dosegajo svoje najvišje vrednost. Ena izmed hitro rastočih kriptovalut je tudi eter, katerega vrednost se je od začetka leta povečala kar 5000%. Ethereum je tako 19. Novembra presegel svoja pričakovanja, ko je dosegel vrednost 350 ameriških dolarjev, pa vendar se ni ustavil in tako 25. Novembra dosegel vrednost 480 ameriških dolarjev.

Poleg Etra, pa so dobro trgovale tudi druge valute, o katerih več lahko vidite v spodnji tabeli

Ko že govorimo o hitri rasti valut, lahko vidimo očitno razliko v vrednosti Bitcoina, ki je v zgolj dobrih dveh tednih (od 25. Novembra 2017 do 12. Decembra 2017) povečal svojo vrednost na vrtoglavih 16792.02 ameriških dolarjev.

Priporočene vsebine