Najbogatejši ljudje v svetu kriptovalut

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” admin_toggled=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

V svetu kriptovalut ni nič nenavadnega, da nekdo obogati čez noč. Kljub sprva slabim začetkom je svet kriptovalut pritegnil kar nekaj velikih imen in korporacij, ki so bili v tem svetu bolj ali manj prepoznani.

Kljub nekakšni zmedi in navidezni nepreglednosti kripto sveta, zdaj lahko prvič naredimo seznam najbogatejših v kripto svetu. Celoten seznam temelji na številkah, ki izhajajo iz davka na dobiček, kritpo premoženja posameznika in deleža, ki ga imajo v kripto podjetjih. Vse skupaj je seveda časovno omejeno, saj so rezultati vzeti iz dne 19. januar 2018.

No pa kar začnimo s seznamom desetih najbogatejših:

Chris Larsen (Soustanovitelj Rippla)


Chris Larsen šteje 57 let in je trenutno izvršni predsednik kripto podjetja Ripple. Podjetje se ukvarja z mednarodnimi prenosi denarja za največje banke sveta. Bogastvo Larsena znaša med 7,5 in 8 milijarde ameriških dolarjev od tega ima samo v kriptovaluti Ripple približno 5.2 milijarde ameriških dolarjev.

Joseph Lubin (Soustanovitelj Etheruma in ustanovitelj ConsenSysa)


Vrednost premoženja 53. letnega državljana Toronta in bivšega izvršnega predsednika Goldman Sachs-a ocenjujejo na 1 do 5 milijarde ameriških dolarjev. Poleg soustanovite Etheruma je ustvaril tudi podjetje imenovana ConsenSys, ki zaposluje preko 600 ljudi v 28 državah po svetu ter omogoča kripto podjetjem boljšo distribucijo žetonov in lažji zagon kriptovalut.

Changpeng Zhao (Direktor podjetja Binance)


Enainštiridesetletnik je v zgolj sedmih mesecih iz popolne ničle ustvaril največjo tržnico kriptovalut imenovano Binance. Binance ima trenutno več kot 6 milijonov uporabnikov, medtem, ko je vrednost Zhao-a ocenjena na 1,1 do 2 milijarde ameriških dolarjev.

Cameron in Tyler Winklevoss (Soustanovitelja Winklevoss Capital)


Cameron in Tylerj sta brata dvojčka stara 36 let. Njuna zgodba je prav gotovo ena najbolj odmevnih v Ameriki. Medtem, ko leta 2012 nihče ni verjel v Bitcoin sta ga kupila ogromno in HODLala. Zaradi rasti le-tega sta tako v New Yorku ustanovila tržnico kriptovalut, kjer sta pred kratkim zabeležila preko 300 milijonov dnevnih transakcij. Njuno premoženje se ocenjuje med 900 milijonov in 1,1 milijarde ameriških dolarjev.

Matthew Mellon (Investitor v kritpovalute)


Danes štiriinpetdeset letni Mellon je svoje bogastvo začel kot samostojni investitor v kriptovalute. Kljub opozorilom prijateljev in družine je veliko denarja vložil v XRP žeton, ki ga je izdal Ripple. Kljub opozorilom se je izkazalo, da je bila naložba prava, saj se njegovo premoženje danes ocenjuje na približno milijardo ameriških dolarjev.

Brian Armstrong (Direktor podjetja Coinbase)

Petintrideset letni Armstrong je obogatel, ko je ustanovil podjetje Coinbase. Podjetje, ki je danes prepoznano kot vstopna točka večine Američanov v svet trgovanja kriptovalut je Armstorngu prineslo slabo milijardo ameriških dolarjev vredno premoženje.

Matthew Roszak (Soustanovitelj Bloq-a in ustanovitel Talley Capital)


Petinštiridesetletnik zase pravi, da je imel izjemno srečo, saj se je v svet kriptovalut podal zelo zgodaj. Leta 2011 je sodeloval v prvi prodaji Bitcoina in s tem postal del kripto sveta. Poleg vseh dosežkov trdi tudi, da je prav on tisti, ki je prvi podaril Bitcoin Richardu Bransonu in Billu Clintonu. Njegovo premoženje ocenjujejo na slabo milijardo ameriških dolarjev.

Anthony Di Iorio (Soustanovitelj Ethereuma in ustanovitelj Jaxx ter Decentral)


Di Iorio je bil eden prvih, ki je vložil denar v Ethereum še v času, ko je le-ta nastajal. Njegova strategija v svetu kriptovalut je karseda zgodnje vlaganje v nove kriptovalute, nato čakaje, da njihova vrednost naraste in izkupiček nameniti vložku v nove kriptovalute, ki so v nastajanju. Njegova vrednost premoženja je ocenjena na približno milijardo ameriških dolarjev.

Brock Pierce (Predsednik Bitcoin Foundation in svetovalec v Block.one)


37 letni Pierce je bivši igralec v igrah za otroke Pierce je bil eden prvih v svetu kritpovalut, ki je denar vložil v kar nekaj kriptovalut, ki so bile v nastajanju. Med njimi je bil tudi Ethereum. Vrednost njegovega premoženja se giblje med 700 milijoni in slabo milijardo ameriških dolarjev

Michael Novogratz (Direktor podjetja Galaxy Digital)


Triinpetdesetletni Novogratz je bil že prej znani milijarder in upravljalec različnih skladov. Svoj vstop v svet kritpovalut je začel leta 2013 in od takrat svojo vlogo v le-tem samo stopnjeval. Njegovo vrednost premoženja ocenjujejo me 700 milijoni in slabi milijardo ameriških dolarjev.

Kljub zgoraj naštetim pa velja omeniti še nekaj drugih »velikanov« v svetu kritpovalut:
• Brandan Blumer
• Dan Larimer
• Valery Vavilov
• Charles Hoskinson
• Brad Garlinghouse
• Barry Silbert
• Vitalk Buterin
• Tim Draper
• Song Chi-Hyung

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Priporočene vsebine