Miljarder Warren Buffett spodbija dvome o Bitcoinu

Investitor, ki ima pod palcem miljarde ameriških dolarjev je mnenja, da Bitcoin počasi dosega meje balonskega poka. Pravi, da se ljudje nemudoma navdušijo, ko na borzah pride do velike razlike v cenah. Rast bitcoina ima efekt prenapihnjenega balona. Buffett ni ravno navdušen nad določitvijo vrednosti Bitcoinu.
Warren je podrobneje začel spremljati vrednosti Bitcoina na začetku oktobra, ko je imel BTC vrednost 4300$. Po tem, ko je leta 2014 vsem svetoval naj gredo čim bolj stran od investicij v kriptovalute še posebej Bitcoina, se mu mnenje počasi spreminja. Pred dobrim tednom je vrednost Bitcoina narasla na 6100$.
Trenutno je mnenja naj se investitorji Bitcoinu približajo s previdnostjo. Pred parimi dnevi je Saudsko Arabski princ Al-Waleed bin Talal izrazil, da pričakuje znatni padec vrednosti Bitcoina.

Ostali vešči investitorji so obrali drugačno pot. Svetujejo naj ljudje gledajo investicije v Bitcoin dolgoročno in naj ne bodo preplašeni v kolikor bi mu cena strmo padla. Takrat naj ga dokupijo v kolikor jim to omogočajo finančna sredstva. 24. Oktobra je dekan New Yorške univerze dejal, da verjame v kriptovalute, saj so to varne digitalne enkriptirane valute, ki jih ni mogoče duplicirati. Prihodnost pa temelji na veriženju podatkovnih blokov. Tako, da je vsekakor modro razmisliti o dolgoročnem vložku v Bitcoin oz. druge kriptovalute.

Priporočene vsebine