Kriptovalut ne smemo prepustiti aristokratom za nobeno ceno!

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Kriptovalute so bile narejene z enim namenom: obiti tradicionalni svet financ in ekonomije, ki je prirejen za izbrano peščico ljudi na tem planetu. Hitri prevod bele knjige, ki je bila objavljena pred dobrimi desetimi leti, bi se glasil: F*** you establišment, mi se tega ne gremo več!

Leta 2017 je na kripto trgih vladala veselica. Vsi so bili vsak dan bogatejši, navduševali se nad novimi tehnologijami ter širili znanje prijateljem in znancem. Leto 2018 je prineslo streznitev, ko je trg počasi, mesec za mesecem izgubljal milijarde. Kar naenkrat se je plošča obrnila: kriptovalute so kar naenkrat postale globalni nateg, »scam« po angleško. Nič več ni bilo pomembno, vsebina se je izgubila, navdušenje je zamenjala jeza in iskanje grešnega kozla. Vse je bila prevara.

Pa je res vse ena velika prevara? NE!

Ali je prišlo v sistem veliko število prevarantov? DA. Absolutno! A veste od kje so prišli?

Ozrite se naokoli. A se spomnite leta 2008, ko je globalni ekonomiji grozil »konec sveta«? Države po celem svetu so metale bilijone v razpadajoč finančni sistem – denar, ki bi drugače šel za šolstvo, zdravstvo, pokojnine, raziskave in razvoj ter povečal blagostanje družbe. Državljani sveta smo se morali odreči boljšemu življenju in napredku, da smo rešili gnilobo, ki so jo razjedali paraziti, saj naj bi bila prevelika, da bi jo pustili propasti.

In kako izgleda svet danes? Gnil sistem še naprej spodbuja parazite, ki nam kradejo pri belem dnevu denar, ki bi šel lahko k vam in vašim otrokom ter prinesel napredek. Ljudje, ki so povzročili največjo realokacijo denarja od srednjega sloja k bogati peščici, udobno sedijo v svojih vilah in naprej gradijo sistem, v katerem ni prostora za enakopravnost, toleriranje drugačnosti, globalno blaginjo. Deljenje je tabu, ki ga zadušijo v imenu prava.

Najhuje pri vsem skupaj pa je to, da želijo decentralizacijo uničiti pod pretvezo uporabe tehnologije in regulacije. Želijo vas prepričati, da za vas ne obstaja boljši jutri. Prikradli so se v svet kriptovalut, naredili prevarantske sheme in projekte, s katerimi poskušajo iz vas izvleči zadnje cente. Svoja podjetja so preselili na blockchain in sedaj razglašajo globalni uspeh. Vendar pa niso prevzeli ideje decentralizacije. Svoje gnile, ozke interese, vpeljujejo v ta nov svet, ki želi ljudem dati novo priložnost. V svoje sheme vas želijo ujeti, v podjetjih in državah vas zasužnjiti, vzeti moč, ki jo imate in vam vladati naprej. S še tršo roko.

Torej, a lahko rečemo, da so kriptovalute ena velika prevara?

Poslanstvo kriptovalut je spodbuditi decentralizacijo, ki bo prinesla moč nazaj navadnim ljudem. Na svetu je dovolj resursov, da preprečimo revščino, spodbudimo znanost k raziskovanju neznanih področij in tehnološkim prebojem na vseh področjih. Ampak to lahko dosežemo le tako, da vzamemo moč majhni interesni skupini, stricem iz ozadja če želite, svet pa skupaj povedemo k boljšemu načinu »vladanja«. Pravi demokraciji (demos v stari grščini pomeni ljudstvo, kratos pa moč –moč v rokah ljudstva).

Prava demokracija pa lahko deluje le v decentraliziranem svetu, katerega ne upravlja peščica, ki jih skrbi le lastni interes.
Zato bistvo kriptovalut v decentralizaciji ni sama blockchain tehnologija, ampak ideja, ki jo prinaša – dati moč vsakemu posamezniku v sistemu, da lahko pomaga celotnemu omrežju oziroma družbi k boljši prihodnosti. Tega aristokrati, esteblišment nikoli ni in ne bo razumel, saj ne vidi preko svojih interesov.
Čas je za ljudi! Blockchain! Volitve na blockchainu! Javno naročanje na blockchainu! Javna uprava na blockchainu! Finančni in zavarovalniški sistemi na blockchainu! Zdravstvo na blockchainu! Transparentnost, hitrost, preprosta uporaba, varnost in odločanje slehernega izmed nas naj postane vsakdanjik!

Long live crypto, blockchain and Bitcoin!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Priporočene vsebine