Če ste kdaj poskusili kupovati kripto žetone, potem ste se gotovo znašli v situaciji, v kateri ste se morali registrirati na vsaj dveh kripto menjalnicah. Razlog za to je v tem, da lahko kripto žetone kupite samo na tako imenovanih kripto-kripto menjalnicah, na katerih ni možen nakup z evri.

Najprej se morate zato registrirati na t.i. fiat-kripto menjalnici, kjer imate možnost evrskega nakazila. Z evri nato kupite kriptovalute; najpogosteje bitcoin, ki je še vedno daleč najbolj popularna kriptovaluta za trgovanje. V nadaljevanju se registrirate na kripto-kripto menjalnici, kamor morate nakazati svoj bitcoin in z njem kupiti željen kripto žeton.

Verjetno se vsi strinjamo, da gre za zapleten postopek, ki se nikakor ne sklada z načeli dobre uporabniške izkušnje. Prav ta zapletenost je pogosto glavni razlog, ki ljudem otežuje vstop v svet kriptovalut.

Z izboljšanjem uporabniške izkušnje se ukvarja Kriptomat. Gre za prvo storitev v slovenskem jeziku, ki omogoča nakup kripto žetonov direktno z evri. To pomeni, da ni potreben vmesni korak pretvorbe v bitcoin, ampak lahko z evri instantno in direktno kupite kripto žetone.

Kriptomat je tako odličen vstopni portal za nakup kriptovalut, predvsem za tiste, ki iščejo enostavnost, hitrost in varnost. Kriptomat namreč upošteva regulacije in ima potrebne licence za nudenje storitev izmenjave virtualne valute proti tradicionalni valuti in za zagotavljanje storitev virtualne denarnice za digitalne valute.

Željene kriptovalute na enostaven način kupite z bančnim nakazilom ali s kreditno kartico. Kriptovalute lahko nato hranite, uporabljate, prodate ali pošiljate. Lahko pa jih tudi prejemate na svoj personaliziran kripto naslov. Če se odločite za prodajo, potem lahko sredstva v evrih kadar koli prenesete na svoj bančni račun.

Postopek registracije in vse ostale funkcije (nakup, prodaja, ipd.) so prikazane v predstavitvenih video posnetkih, na katerih si lahko vklopite tudi slovenske podnapise.

Kriptomat torej na enem mestu strne uporabniku prijazno in preprosto storitev, ki je licencirana na evropskem trgu, ima nizke provizije v primerjavi s podobnimi servisi. Vse skupaj pa ponuja v slovenskem jeziku in lokalno podporo.

Registrirate se lahko tukaj Kriptomat.io

Pridruži se Cryptoworld.si || Twitter || Facebook.