Addy – Beseda Addy je pomanjševalnica za besedo Address (Slo. Naslov). Kripto naslov je sestavljen iz zaporedja številk in črk. Le ta pa je javno dostopen. Omogoča prejemanje in pošiljanje različnih kriptovalut.

ATH – Beseda ATH so inicialke stavka All Time High, kar pomeni najvišja vrednost kriptovalute odkar obstaja.
Bearwhale – Oseba (skupina), ki ima veliko število kriptovalut in z njimi manipulira z vrednostjo določene kriptovalute.

BTFD – Inicialke Buy The F**king Dip, kar pomeni kupi že kriptovaluto, ker je vrednost na samem dnu.

Choyna – Dejansko pomeni Kitajska (China).

Cryptojacking – skriti izraz za uporabo vašega računalnika, ki na skrivaj (virus) rudari kriptovalute za neko tretjo osebo.

Candle – Dobesedni prevod je sveča. Kriptoentuzijasti poimenujejo zelene in rdeče stolpce vrednosti na grafu vrednosti kriptovalut. (manjši stoplci)

Dildo – Ime predstavlja zelene ali rdeče stolpce (zelo dolgi stoplci), ki so vidni na grafikonu vrednosti kriptovalute. (Rast ali padec vrednosti)

DYOR – Inicialke Do Your Own Research oziroma sami se dobro pozanimajte o določeni temi.

Flippening – Je izraz za menjavo kovanca (na primer: Litecoin) v bolj dobičkonosen kovanec (na primer: Ethereum).

FOMO – Inicialke besede Fear Of Missing Out. Pomeni, da nas je strah, da bomo za katero investicijo prepozni ali zamudili znatno rast vrednosti.

FUD – Skrajšana verzija Fear, Uncertanity and Doubt. Nekdo ni prepričan ali pa ga je strah, da bi kupil določeno kriptovaluto.

FUDster – Nekdo, ki širi FUD govorice. Torej nekdo, ki ga je strah, da vrednost kriptovalute ne bo zrasla in ustrahuje ostale investitorje.

HODL – Pred leti se je nekdo na največjem Bitcoin forumu zmotil in napisal namesto HOLD – HODL. V kriptosvetu hold in hodl pomeni enako. Kasneje se je iz HODL razvil izraz Hodl On Dear Life, kar pomeni, da ne glede na to kaj se zgodi z vrednostjo držimo kriptovaluto brez prodaje oziroma menjave.

HODLER – Oseba, ki »drži« dolgoročno pri sebi hrani kriptovalute brez menjave ali prodaje.

Lambo – Skrajšanka besede Lamborghini. Mnogi kriptoinvestitorji in HODLerji si nekoč s kriptovalutami želijo kupiti Italijanskega superšportnika. Dejansko pa je bil eden izmed prvih kupljenih avtomobilov s kriptovalutami prav Lamborghini.

Mooning – Izraz za znatno rast vrednosti kriptovalute. Ko cena kriptovalute pospešeno raste navdušenci nad kriptovaluto pravijo, da bo šla vrednost do lune. (To the moon)

Rekt – Skrajšana beseda »Wrecked«, ki pomeni, da je nekaj totalno uničeno. Rekt se lahko reče tudi osebi, ki je izgubila ves fiat denar, ki ga je investirala v kriptovalute.

Run – Po naše bežati. Dejansko pa pomeni ogromna sprememba v vrednosti kriptovalute. Bodisi na vzgor ali navzdol. Če vidite izraz »Bull run« to pomeni skok vrednosti strmo navzgor. Če vidite izraz »Bear run« pomeni ravno obratno, skok cene po strmini navzdol.

Scamcoin – lažna kriptovaluta. Nepridipravi naredijo lažno kriptovaluto, da bi preko nje zbrali željena sredstva za zagon ideje. Ko izberejo sredstva nepridipravi izginejo, valuta pa propade.

Shitcoin – oznaka za vsako kriptovaluto, ki je ljudje ne marajo. Lahko je kripto žeton, ki mu cena znatno pade in ostane na dnu, lahko je to kovanec, ki nima nobene dodane vrednosti, lahko pa je ICO žeton start-up podjetja, ki mu takoj po distribuciji kovanca vrednost občutno pade.

Scammer – Oseba (skupina), ki pretenta doložene posameznike, da na njegov račun pošljejo kriptovalute. Lahko je to lažni start-up, piramidna shema, lažna borza,…

Shilling – pretentati čimvečje število ljudi in jih prepričati zakaj je neka kriptovaluta vredna in bo prinesla dobiček.

TLT – Think Long Term. Pomeni, da gledamo na investicijo v kriptovaluto/e dolgoročno. Torej bom investiral ampak kar mirno, na dolgoročni rok se mi bo občutno poznal profit.

Weak hands – Kriptoskupnost s to besedo označuje investitorja, ki brezglavo proda delež kriptovalut tudi, če je v izgubi. Nekdo, ki ne zdrži Hodlanja.

Whales – Kiti so osebe ali skupine, ki imajo enormno število določene kriptovalute ali različnih kriptovalut. Če prodajo/kupijo kriptovaluto se to občutno pozna na vrednosti same kriptovalute.

Pridruži se Cryptoworld.si na Twitterju in Facebooku.