Tokrat objavljamo 5 glavnih mestm kjer lahko kupite nepremičnino s kriptovaluto Bitcoin. Z drugo besedo lahko rečemo, da je Bitcoin digitalni denar nove generacije.

Tehnologija in smernice vse bolj kažejo, da bodo kriptovalute postopoma s tržišča izpodrinile klasični papirnati denar, kot ga uporabljamo danes v vsakdanjem življenju. Nekatere veje industrije že sprejemajo smernice kripto plačevanja in kot plačilno sredstvo za opravljeno storitev ali dobrino dodajajo možnost plačila z Bitcoinom. Poglejte si v katerih mestih že lahko kupite posestvo z Bitcoinom.

1.Miami, Florida (ZDA)

Nekdo je nedavno v Miamiju prodal svojo posestvo za 6 milijonov dolarjev oziroma približno 1600 BTC. Trenutno je to najvišja cena nepremičnine, ki so jo prodali za Bitcoin. Seveda je Bitcoin že star znanec pri nepremičninskih agencijah v Miamiju. Kaj kmalu po letu 2009 (rojstvo Bitcoina) so nepremičninski agenti videli močan potencial in ga implementirali v svoje delo. Menijo, da se je ob ponudbi plačila z Bitcoinom povečalo tudi povpraševanje za nepremičnine predvsem iz tujine (Azija, Kanada, Evropa,…).

2. Dubaj, (Združeni Arabski Emirati)

Združene države Amerike niso edine, kjer lahko kupiš nepremičnino z Bitcoini. Prav tako se na listo uvršča Dubaj. Trenutno gradijo večstanovanjsko stavbo in posamezno stanovanje bo na voljo od 33 BTC naprej.

3. New York (ZDA)

Investitorji in nepremičninski agenti v Velikem Jabolku (Big Apple) prav tako zaupajo kriptovaluti Bitcoin. Podjetje Magnum Real Estate je sprejelo pomembno odločitev in pričelo sprejemati Bitcoine, kot plačilo za nepremičnine. Trenutno se prodajajo stanovanja na Manhattnu.

4. Lake Tahoe, California (ZDA)

Zelo popularna počitniška destinacija Lake Tahoe sprejema Bitcoine. Neimenovan kupec je pred kratkim kupil 5665,6 kvadratnih metrov veliko zemljišče kar z Bitcoini. Za zemljišče je moral odšteti 2739 BTC oziroma 1,6 mio dolarjev.5. Bali, Indonezija

Bali je bil eden prvih, ki so sprejemali kriptovaluto Bitcoin, kot plačilo za nepremičnino. Neimenovan kupec je kupil luksuzno vilo za 800 BTC oz. približno 500000 dolarjev (takrat). Čeprav nepremičninska podjetja zelo pozdravljajo Bitcoin seveda kupovanje s kriptovalutami še ni tako razširjeno.

Že nestrpno čakate, kdo bo prvi v Sloveniji kupil nepremičnino z Bitcoinom?