Vrednost kriptovalut gre gor in dol, še posebej v zadnjih tednih smo se soočili z nekaj več padci. Kripto svet doživlja medvedji trg, kar pri ljudeh običajno vzbudi “panično prodajajo” kriptovalute – še posebej tisti, ki ne vedo, kako se soočiti z volatilnostjo. Res so trenutne vrednosti kriptovalut spet v padcu, ampak če pogledamo samo letošnje leto, hitro ugotovimo, da smo doživeli že večje padce. Odpira se torej vprašanje: Kako naj se pameten investitor obnaša v takšnih časih?

“Vsak pameten investitor bi moral uravnotežiti investicije v svojem portfelju. Za primer, v našem portfelju imamo 10 % kripto investicij in le-te padejo na 7 %. To pomeni, da jih moramo dokupiti, da bomo imeli ponovno 10 %. Seveda pa moramo zato, da dokupimo kripto, pogledati, katere investicije so na račun tega zrasle. Če smo imeli pred tem 40 % delnic in so zrasle na 43 %, moramo prodati 3 % le-teh in s tem deležem kupiti 3 % kripto investicij. Tako namreč delujejo pametni investitorji,” pravi upravljavec osebnega premoženja Mitja Vezovišek. Torej, če imate v svojem portfelju še nekaj prostora za alternativne naložbe, kot je kripto, jih dokupite.

Čeprav nekaj izgleda kot hitri zaslužek …

A kot opozarja, je to v resnici zelo težko, ker nas običajno naša čustva ustavijo, da ne dokupujemo padajočih investicij oziroma investicij, ki so izgubile velik del vrednosti. “Običajno delamo ravno obratno, a na dolgi rok je to napaka.”
Glede na volatilnost kripto trga se odpira vprašanje, ali se je bolje v celoti izogniti kripto investicijam ali vseeno “skočiti” in nekaj na hitro zaslužiti. In če se že odločimo za “skok” – kako ujeti pravi trenutek? “Večina se že zaveda, da hitri zaslužki niso mogoči, niti v kriptosvetu. Kar je morda na prvi pogled videti kot dobra priložnost, se slej ko prej konča kot glavobol. Investirati je treba dolgoročno in investitorji si morajo končno priznati, da kriptosvet ni nič drugačen,” še dodaja Mitja Vezovišek, MoneyRebel CEO.

Še več podobnih nasvetov boste dobili na MoneyRebel platformi, ki bo čez nekaj tednov ugledala luč sveta. Trenutno pa je v fazi testiranja za katero se lahko prijavite tudi vi.