Bodite previdni pri tej borzi!

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Prejšnji teden smo vam opisali, kako vzpostavite osnovne varnostne kriterije. Svet kriptovalut je zanimiv, vendar tudi poln nevarnosti. Nekateri ga opisujejo s prispodobo Divjega zahoda iz zgodovine. Vsekakor bodite pazljivi in upoštevajte najstrožja varnostna merila.

Pri borzah vedno velja vsaj eno pravilo: če ne držite ključa do denarnice, kjer se kripto sredstva nahajajo, potem ta sredstva pripadajo borzi!

Zgornje pravilo se je v preteklosti že velikokrat izkazalo za zelo resnično. Predvsem v primeru različnih hekerskih vdorov in klasičnih prevar. Nič koliko investitorjev je v preteklosti izgubilo denar, ko so lastniki borze preprost IZGINILI.

Tudi danes lahko najdemo kar nekaj borz, kjer so nameni lastnikov/upravljalcev borze dvomljivi. Velikokrat se zgodi, da porekla borze sploh ne poznamo (dobro). Tokrat vas želimo opozoriti na veliko nevarnost, ki jo predstavlja borza Liqui.

Gre za borzo, katere poreklo na bi bilo ukrajinsko. Borza je znana po dodajanju različnih kripto žetonov brez jasnih meril. Veliko uporabnikov se je pritoževalo nad neodzivnostjo podpore. Zadnje čase pa se poslužujejo še ene zelo nenavadne prakse. V kratkem času so iz kotacije izločili kar nekaj žetonov. Nenavadno pri tem pa je, da objavo o izločitvi najavijo le na svoji spletni strani in Twitter računu, uporabnikom pa dajo le 15 dni časa, da umaknjena sredstva premaknejo na denarnico. Če uporabnik v 15 dneh tega ne stori, mu sredstva samovoljno zasežejo in prodajo na drugih borzah, denar pa obdržijo zase.

Tovrstna praksa je najmanj škandalozna, verjetno pa tudi nezakonita in kazniva. Ker se pravi lastniki borze skrivajo oziroma delujejo v vprašljivi jurisdikciji, si seveda to lahko privoščijo, saj jim organi pregona ne morejo nič. Borze, ki imajo iskren namen delovati dobro v korist svojih strank, obvestilo o izločitvi sredstev pošljejo vsem uporabnikom preko e pošte, redno obveščajo sledilce po svojih socialnih omrežjih, čas za prenakazilo sredstev pa podaljšajo na nekaj mesecev. V primeru borze Liqui nobeden izmed zgornjih ukrepov ni bil uporabljen.

Številni uporabniki borze so bili v preteklih tednih hudo oškodovani. Borza je na račun likvidiranih sredstev preko borze Bancor  medtem precej zaslužila.

Predlagamo vam, da se borze Liqui izogibate, morebitna sredstva pa prenakažete na borze, katerim zaupate. Najbolj varno pa je, da sredstva hranite na lastni denarnici, do katere imate privatne ključe in jih na borzo nakažete le takrat, ko jih imate namen prodati.

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Pridruži se Cryptoworld.si || Twitter || Facebook.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Priporočene vsebine