Bernstein: kripto trg ne spominja na “.com” balon

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Analitiki Bernsteina so v petkovem poročilu zatrdili, da razvijajoč ekosistem kriptovalut postaja resna alternativa Wall Street-u.

Poročilo navaja, da blockchain tehnologija postavlja »vzporedno finančno omrežje«, ki predstavlja alternativo obstoječemu sistemu. Čeprav nov sistem trenutno še ne zavzema pomembnejšega deleža v tradicionalni ekonomiji, bo z rastjo in povečano uporabnostjo zaznati selitev talentov in denarja v ta nova omrežja, je navedeno v poročilu.

V poročilu trdijo, da trenuten razvoj predstavlja »inovativni tržni eksperiment«, ki ni brez pomanjkljivosti – predvsem zaradi številnih prevar z žetoni in drugimi načini oškodovanja investitorjev.

Hkrati Bernsteinovi analitiki dodajajo, da je trg kripto sredstev globalen in vedno na voljo ter deluje kot »naravni korektivni sistem«. Trg pa je precej drugačen od trga okoli leta 2000, ko je nastal pika-kom balon, ki se je odvijal na reguliranih borzah z določenim časom obratovanja.

Analitiki so zapisali:

»Okolje za zbiranje sredstev se trenutno dojema kot poligon podvržen prevaram. Skeptični regulatorji ne vidijo to okolje kot inovativni eksperiment, ki temelji po tržnih načelih ter gradi nov finančni sistem. Prav način trgovanja, ki poteka vsak dan v tednu, 24 ur na dan, skrbi za naravno korekcijo sistema in izloča slabe navade. V primeru pika-kom balona te naravne korekcije ni bilo, saj so tedaj povratne informacije s trga prišle s precejšnjim zamikom. Kripto trgi pa gradijo in uničujejo novitete vsak dan.«

V poročilu so se spustili tudi globje v določene kriptovalute, predvsem bitcoin, za katerega menijo, »da ne potrebuje še dodatno mero kritik.«
Bitcoin je prvo globalno, digitalno finančno sredstvo, ki ga ni izdala nobene država ali centralna entiteta, kateremu se cena oblikuje 24 ur na dan. Prav tako nudi globalen sistem prenosa denarne vrednosti in poravnav, ki se izvedejo v manj kot eni uri (in s provizijami med 0,5 in 1%), kar ne nudi nobena banka ali druga mednarodna organizacija.

Bernstein omenja tudi ERC-20 žetone in prodaje le teh za zbiranje sredstev kot »killer aplikacijo« (aplikacija, ki predstavlja glavno vrednost tehnologije).
»Okoli javne prodaje žetonov je sicer veliko regulatorne nejasnosti in prevar. Kljub temu je takšen način zbiranja sredstev zagotovil denarna sredstva različnim projektom, ki gradijo temeljno infrastrukturo za kripto fintech industrijo« so zapisali avtorji.

[/fusion_text][fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=2X9eJF1nLiY” alignment=”center” width=”700″ height=”400″ autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” /][fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=TDGq4aeevgY&t=3s” alignment=”center” width=”700″ height=”400″ autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Pridruži se Cryptoworld.si na Twitterju in Facebooku.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Priporočene vsebine