5 držav, ki ima najbolj ugodno okolje za zagon kripto-blockchain start-up podjetja

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Objavljamo listo petih najbolj ugodnih in kripto prijaznih držav za zagon vašega start-up podjetja

Kriptovalute so čedalje bolj negativno opevane. Stalna rast in padec vrednosti kriptovalut, nestabilnost trga, vedno več vdorov v kripto denarnice, borze… Pa vendar stoji za kriptovalutami nova tehnologija blockchain, ki pa ima ogromno pozitivnih lastnosti (prav tako, kot kriptovalute). To tehnologijo z imenom Blockchain (veriženje podatkovnih blokov) uporablja število novih zagonskih podjetij imenovanih crypto-blockchain start-upi. Tehnologijo uporabljajo zaradi fenomenalnih lastnosti&zmožnosti, kot so naprimer: popolna transparentnost pri nakazilih kriptovalut, hitrost le- teh, interkontinentalna izmenjava podatkov in t.i. spletnega denarja, nizkih stroškov pri transakcijah, decentralizacije in še mnogo drugih pozitivnih novitet.

Opisujemo pet držav, ki imajo zelo ugodno kripto podjetniško klimo že kar nekaj let. Vedno več podjetij se odloči za zagon njihovega »kripto start up-a« v slednjih deželah.

1. Švica

Geografska lokacija Švice je v centralno-zahodnem delu Evrope. Trenutno ima sloves najbolj priljubljene kripto države. Celotna vlada zelo podpira kriptovalute in podjetja, ki ustvarjajo svoje produkte na tehnologiji blockchain. Poleg podpore ima Švica eno najbolj stabilnih gospodarstev. Po različnih virih in analizah je povprečni dohodek v Švici (povprečna plača prebivalca) višji od svetovnega povprečja. Država je bila tudi ena prvih, ki so pozdravili in sprejeli Bitcoin.

2. Gibraltar

Gibraltar je znan po tem, da so državne finančne institucije izdale predlog za odobritev in dodelitev licence vsem kripto podjetjem. Država je znana, kot ena prvih, ki je omogočila podjetjem in prav tako izpeljala ICO (Initial Coin Offering). Leta 2017, ko je bil na tržišču »boom« podjetij, ki so za zbiranje sredstev uporabili ICO so obvestili vse državljane naj bodo previdni pri podpiranju takšnih podjetij (naj se dobro pozanimajo, kam investirajo svoj denar), saj se je poleg število odličnih in dandanes uspešnih podjetij pojavilo tudi nekaj »scammerjev« (umetno prikazanih podjetij, ki so po končanem zbiranju sredstev (ang. Crowdsale) pobegnili). Gibraltar je leta 2015 zaslovel, kot naj Blockchain država.

3. Malta

Poznana tudi, kot »Blochcain hub«. Država je podala večje število svetovnih kripto regulacij in predlogov trgovanja ter poslovanja s kriptovalutami. Malta se zelo udejstvuje pri pomoči kripto zagonskih podjetij s programom in stalnim razvojem finančne tehnologije (FinTech). Svetovno znana kripto borza Binance zelo podpira razvoj tehnologije in Malto. Bitbay, včasih ena vodilnih kripto borz se je zaradi regulacij morala preseliti iz Poljske na Malto.

4. Bermuda

Država glede trgovanja nima nikakršnih regulacij ali davkov. Edini davek, ki ga pobere je plačilo (plača zaposlenega) v kriptovalutah. Ta davek znaša 10% celotnega bruto zneska. To potezo so izkoristila mnoga gigantska svetovna podjetja na primer: Google je investiral 10 miljard ameriških zelencev v podružnico v Bermudi, da bi se izognil različnim davkom, ki bi ga v nekaterih državah udarilo po žepu tudi po dobra 2 milijona ameriških dolarjev. Bermudski finančni organ poskuša regulirati kripto trg, da bi preprečili vsako neuporabnost le njih. Torej poskušajo uporabiti vsak delček tehnologije. Kripto borza Binance je investirala v državo 15 milijonov USD. Prav tako lahko v kratkem pričakujemo proti-korupcijske standarde in zakone, ki bodo veljali tudi za kriptovalute.

5. Slovenija

Slovenija je po nekaterih virih trenutno na 14 mestu na svetovni lestvici, kar se zadeva kvalitete življenja. V ta segment spadajo povprečna plača, življenjski stil, zdravje prebivalcev, narava, izobrazba,… Slovenci se zelo udejstvujemo, ko pride do kriptovalut in tehnologije blockchain. Lahko omenimo prvo Blockchain start-up podjetje v Sloveniji je bil ICONOMI (crowdsale je potekal 25. Avgusta leta 2016). Za njim je prikapljalo število ICO start-upov, vsak prvak v svoji branži (energetika (SUNCONTRACT), finance (MONEYREBEL), šport (SPORTYCO), podjetništvo (3GLOCO), zavarovalništvo (InsurePal),…). Država je znana tudi po eni najboljših svetovnih kripto borz z imenom Bitstamp (zagon borze sega v leto 2011). Zaradi »kripto boom-a« so v Kranju na križnem krožišču postavili prvi Bitcoin spomenik na svetu.

Med prebivalci so kriptovalute zelo popularne in jih trenutno sprejemajo, kot neke vrste digitalni denar. Pa vendar se državni organi zavedajo, da kriptovalute niso samo digitalni denar zato trenutno še potekajo dogovori o kripto regulaciji in davkih. Dežela je primerna za kripto (ICO) start-up podjetja, vsa področja pa niso še dorečena. Nekdanji predsednik vlade je dejal, da želi, da se Slovenija dobro zasidra v svetovni kripto in blockchain zemljevid. Med iskalnimi ključnimi besedami s področja kriptosveta v Googlu Slovenci prednjačimo pred ostalimi. Vsekakor pa nas počasi druge države prehitevajo, zato bi bilo smiselno prestaviti v peto prestavo (nova vlada?!) in omogočiti smiselno in stimulativno zakonodajo na področju blockchaina-kriptovalut in trgovanja tako za fizične kot pravne osebe.

[/fusion_text][fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=Vzfn8en5uSY” alignment=”center” width=”700″ height=”400″ autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Pridruži se Cryptoworld.si na Twitterju in Facebooku.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Priporočene vsebine